28 de ani de traditie

Iasi, Bd. Nicolae Iorga 12 ETelefon 0751100047

Stand reglare geometrie roti :

 

Efectuarea geometriei la rotile autovehiculului este una dintre operatiunile cele mai importante pe care orice posesor de autovehicul trebuie sa o realizeze periodic, pentru a preveni aparitia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de directie si suspensie. Aceasta uzura prematura conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decât cele presupuse de verificarea geometriei si corectarea acesteia.

 

O geometrie deficitara a rotilor conduce la:

  • - efecte nedorite în ceea ce priveste traiectoria autovehiculului pe suprafata de rulare
  • - eforturi sporite ale conducatorului auto în a mentine directia autovehiculului
  • - uzura rapida, prematura si neuniforma a anvelopelor
  • - consum excesiv de carburant
  • - uzura prematura a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de directie, cu implicatii directe în ceea ce priveste siguranta participantilor la trafic si implicând costuri apreciabile

Din aceste cauze, se recomanda ca, la momentul schimbarii unui element al sistemului de directie (bieleta, bucsa, pivot, capat de bara etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) sa se efectueze geometria rotilor, pentru corectarea eventualelor deficiente care apar odata cu aceste schimbari. De asemenea, la înlocuirea anvelopelor se recomanda echilibrarea acestora si efectuarea geometriei rotilor, stiut fiind faptul ca o anvelopa dezechilibrata conduce nu numai la uzura prematura a acesteia dar antreneaza dupa sine si uzura elementelor sistemului de directie si suspensie.

În atelierele apartinând companiei noastre orice astfel de înlocuire sau interventie este urmata de efectuarea geometriei rotilor, pentru prevenirea situatiilor dificile sau a pericolelor care pot pune în pericol participantii la traficul rutier.

 

.

Contact

Detalii si informatii

 

service@racemi.ro

sef service

Ing. Daniel tomA

Tel : 0751 100 047

 

 

 

Localizare