28 de ani de traditie

Iasi, Bd. Nicolae Iorga 12 ETelefon 0751100047

Incarcare cu freon A/C :

Climatizarea este un sistem complex , cuprins dintr-un circuit de aer si dintr-un circuit inchis de agent refrigerant (bucla de climatizare) . Obiectivul acestui sistem este de a scoate caldura din aerul care intra in habitaclu (la trecerea prin evaporator) . In consecinta , aceasta caldura este restituita in aerul exterior, sub capota motorului (la trecerea prin condensator).

Pentru realizarea acestui lucru , climatizarea utilizeaza in circuitul inchis , un principiu fizic simplu : Fluidul refrigerant (freonul) absoarbe caldura prin trecerea din starea lichida in starea gazoasa si elibereaza caldura la trecerea din starea gazoasa in starea lichida .
In circulatia din interiorul buclei de climatizare, fluidul refrigerant trece succesiv din stare gazoasa in stare lichida . Aceste schimbari de stare ale fluidului permit racirea la nivelul circuitului de aer.

Pentru service-ul instalatiei de climatizare folosim un aparat profesional (Texa 670, varful de gama) care permite selectarea exacta a tipului de autoturism pe care se face operatiunea de verificare si incarcare cu freon R134, identificarea eventualelor pierderi, cantitatea de freon necesara functionarii corecte a instalatiei.
Succesiv se face indepartarea umiditatii din sistemul de AC si a impuritatilor depuse, continute de ulei. Uleiul recuperat este colectat intr-un recipient special, impreuna cu celelalte impuritati.
Dupa vidarea instalatiei, in vederea indepartarii umiditatii din sistem, se efectueaza reumplerea instalatiei cu cantitatea de freon si ulei recomandata de producator pentru fiecare tip de autoturism in parte.
Dupa verificarea si incarcarea instalatiei cu freon se efectueaza testele de functionare, pentru verificarea parametrilor instalatiei de AC.

Acest tip de interventie este recomandat sa se faca la fiecare 2 ani, si obligatoriu atunci cand intervenim asupra unei componente din sistemul de AC.
Utilizarea regulata a climatizarii permite sa-i crestem durata de viata si sa ne asiguram un confort tot anul.
Sistemul de climatizare nu foloseste doar la racirea aerului din interior in timpul verii, el permitand de asemenea incalzirea si dezaburirea rapida a geamurilor, in timpul iernii.

SFATUL NOSTRU : Porniti climatizarea cel putin o data la 15 zile. Acest lucru va permite lubrefierea sistemului si evita pierderea etanseitatii sistemului. Aceasta permite evitarea efectuarii de reparatii nedorite.

.

Contact

Detalii si informatii

 

service@racemi.ro

sef service

Ing. Daniel tomA

Tel : 0751 100 047

 

 

 

Localizare